Scroll Top

Duchovná obnova – Vysoká nad Uhom

Čo povedať k duchovnej obnove triedy 1. A, ktorá sa uskutočnila v dňoch 20.-21. júna 2019 vo Vysokej nad Uhom?

Vo Vysokej nad Uhom sa narodila a žila Anka Kolesárová, ktorá bola vyhlásená za mučeníčku čistoty. Navštívili sme jej hrob, kde otec Tomáš pútavo rozprával o jej živote prežiarenom láskou k ľuďom i k Bohu.

Od večera až do nasledujúceho dňa sa nám venoval otec Pavol Hudák. Dlhé roky sa venuje vzťahom, mladým ľuďom i manželom. Celú svoju prednášku zameral na to, ako budovať vzťahy, čo robiť, aby vznikli krásne vzťahy a vyhlo sa čo najviac zraneniam.

Teraz majú slovo priamo účastníci:

„Ako dom tvoria základy, aj vzťahy tvoria základy, ako napr. dôvera, úprimnosť… Ľudia by si mali vo vzťahu odpúšťať a používať slová: ďakujem, prosím, prepáč…“                 (Janka)

„Vydali sme sa po stopách Anky Kolesárovej. Dozvedeli sme sa nové informácie a spoznali samých seba. Myslím, že sme si výlet užili a môžeme sa tešiť na ďalší.“              (Ivka B.)

„Prednášky otca Pavla nás zaujali, no žiaden voľný čas pre seba sme nemali.“      (Peťka)

„Prednáška sa mi páčila, aj keď bola celkom dlhá, najviac sa mi páčil voľný čas… Bola tam príjemná atmosféra.“

„Všimla som si, že sa nám zlepšil o niečo kolektív. Začali sme sa viac baviť spolu.“

„Z duchovnej obnovy pri Anke Kolesárovej som si zobral veľa Božieho naplnenia. Z prednášok o vzťahoch som sa naučil a dnes viem, čo a ako sa tvorí vzťah. Omša v kostole, relikvia i celá duchovná obnova pôsobili na mňa tak že ma premieňali. Ďakujem Bohu, ale i učiteľom, že nám umožnili duchovnú obnovu.“