Scroll Top

Európsky deň jazykov po druhý krát aj na OATE

Z iniciatívy Rady Európy v Štrasburgu sa Európsky deň jazykov (EDJ) oslavuje každoročne 26. septembra už od roku 2001. Jeho cieľom je podnietiť 800 miliónov Európanov zo 47 členských štátov Rady Európy, aby sa bez ohľadu na vek, v školách aj mimo nich, učili viac jazykov. S presvedčením, že jazyková rozmanitosť je nástrojom na dosiahnutie väčšieho interkultúrneho porozumenia a kľúčovým prvkom bohatého kultúrneho dedičstva nášho kontinentu, sme sa aj my na OATE rozhodli tento deň osláviť už po druhý krát.
Po minuloročnom predstavovaní krajín, ktorých jazyky sa učíme, sme sa tento rok dozvedeli niečo o hlavných mestách týchto krajín. Zaujímavé prezentácie našich angličtinárov, nemčinárov a francúzštinárov doplnili nádhernými prednesmi a spevom v angličtine žiačky, ktoré minulý rok uspeli na súťaži Shakespeare´s Days. Do detských čias nás prenieslo krátke video a dialóg z francúzskeho diela Malý princ.
Popri cudzích jazykoch sme nezabudli ani na našu ľubozvučnú slovenčinu. Čerešničkou na torte boli dievčatá v ľudových krojoch s krásnou piesňou z terchovskej doliny.
Po programe sme si chvíľočku podebatovali pri šálke anglického čaju, palacinkách, toastoch, ktoré pre nás pripravili tretiačky.

Na tomto odkaze môžete zahlasovať za naše podujatie na stránkach Rady Európy