Scroll Top

Exkurzia Agrokruhy a Parlament

Vidiek a  veľkomesto,  baganče a  lakovky,  slová vyjadrujúce rôzne svety, ktoré sme navštívili v jeden deň.

Agrokruhy – protyp ekologickej farmy, ktorá pestuje bio zeleninu. Ján Šlinský  je autorom a realizátorom tejto myšlienky.  Predstavil nám svoje dielo, ktoré je  v  súlade  s prírodou, bez chémie a ťažkých strojov,  ale i  bez  náročnej fyzickej práce.  Ide o  úžasný inovačný prístup,  ktorý už  roky  predstavuje verejnosti, ale ich kompetentným na ministerstvách, aby ľudia s rôznych svetov pochopili cestu, ktorá nás privedie k udržateľnosti a zdravému spôsobu života.

Zo slnečných a zaprášených polí sme sa presunuli do klimatizovaných miestností najvyššej zákonodarnej ustanovizne.

V budove  NR SR  sme si prezreli významné priestory s podrobným  výkladom pani sprievodkyne. V rokovacej sále prebiehala pravidelná hodina otázok poslancov určená členom vlády. Zaujali sme miesta na balkóne, kde sme sledovali   jej priebeh. Prekvapila nás nízka účasť poslancov a členov vlády. Stretli sme sa s poslankyňou Veronikou Remišovou, ktorá nám ochotne odpovedala na otázky z politického života.  Mladým ľuďom adresovala výzvu, aby sa zaujímali o veci verejné v našej krajine.

 Slnečná cesta  popri pri skalnom brale  Bratislavského hradu bola záverečným zážitkom v hlavnom meste .

 Ďakujeme za prijatie a zdieľanie zážitkov z povolania Jankovi Šlinskému a Veronike Remišovej. Títo dvaja  ľudia majú jedno spoločné: snažia sa svojou profesijnou vášňou a povolaním slúžiť dobru a prinášať viac pre šťastný život  ľudí v našej krajine.

Renáta Fogeltonová