Scroll Top

Svätý Mikuláš na OATE aj u seniorov

Svätý Mikuláš je symbolom štedrosti a radosti, ktorá plynie nielen z prijímania, ale tiež z dávania.

Niekoľko dobrovoľníkov z našej školy sa už tradične rozhodlo nacvičiť zopár pesničiek, aby nimi mohli potešiť ostatných spolužiakov i učiteľov. Aj tento rok, podobne ako minulý, sme sa však rozhodli do okruhu obdarovaných zahrnúť aj tých, ktorí už nemajú svoj vlastný domov. Ním sa stalo Zariadenie pre seniorov a domov sociálnych služieb na Karpatskej ulici v Žiline.

Aby v srdci každého, ktorého sme navštívili v jeho izbičke, sa zrodila hoci tá najmenšia iskierka radosti, vložili sme celé svoje ja do pesničiek a vianočných kolied. Prežili sme skutočne veľmi náročný a vyčerpávajúci deň, no naše srdcia aj teraz napĺňa radosť z týchto okamihov. Obohatili sme sa o osobnú skúsenosť a sami na sebe sme precítili hlbokú pravdu:

Ak dáš nezištne hoci ten najnepatrnejší skutok lásky, mnohonásobne sa ti vráti.
[ngg_images source=”galleries” container_ids=”5″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]