Scroll Top

Antikrehká firma

V čom spočíva tajomstvo úspešnej firmy, ktorá vie vyťažiť dokonca aj z kríz? To je základná myšlienka kresťanskej konferencie pre podnikateľov v Nimnici, na ktorej sa zúčastnili aj naši žiaci a učitelia. Celodenný program bol  naplnený prednáškami o  inováciách v rýchlo sa meniacom svete,  svedectvami podnikateľov, diskusiou a modlitbami.

Medzi rečníkmi konferencie boli Ján a Milena  Košturiakovi (IPA Slovakia), Timothy Everding, (generálny riaditeľ a majiteľ spoločností zaoberajúcich sa výstavbou a správou nehnuteľností v USA), Denisa Zlevská (psychologička a koučka), Marián Kolník (vrcholový manažér v nadnárodných firmách, certifikovaný kouč a majiteľ konzultačnej firmy CIRE Consulting), Mária Podhradská (umelkyňa a zakladateľka projektu Spievankovo), Ondrej Sočuvka (Google Brusel, zakladateľ Stredoeurópskej podnikateľskej a sociálnej iniciatívy a zakladajúci člen slovenskej alumni organizácie The Fund for American Studies) a ďalší.  

Organizátorom konferencie bolo Spoločenstvo pri Dóme svätého Martina v Bratislave,

Veľmi príjemné bolo i stretnutie s podnikateľmi Petrom Pírošíkom a Tomášom Moravčíkom, ktorí sedeli pred rokmi v laviciach našej školy.

Študenti: Barbora Kmecíkova, Nikola Kufelová, Monika Tomášová a Filip Šoltes

Učiteľky: Marta Taračová a Gabriela Kozinková – Mitrová

Konferencia s témou ANTIFRAGILE nás zaujala hlavne kvôli podnikateľom, ktorí mali zaujímavé prednášky. Napríklad manželia Košturiakovci, ktorí nás informovali o rodinnom prostredí firmy. Ďalej sa nám predstavila zakladateľka Spievankova Mária Podhradská, ktorá hovorila o tom, ako ju kríza prekvapila nepripravenú, a aj o tom, ako sa s krízou skamarátila. Posledná prednáška bola obzvláštnená tým, že bola v anglickom jazyku. Prednášal ju Tim Everding, ktorí dokázal zosúladiť Božie princípy s podnikaním. Celá konferencia sa niesla v príjemnej atmosfére. Páčili sa nám prestávky medzi jednotlivými prednáškami, kedy sme sa mohli s podnikateľmi aj zoznámiť.

Barbora Kmecíková, žiačka III. A